Aardgasvrij subsidie Gelderland

GOEDE PRIJZEN EN ADVIEZEN VOOR EEN DUURZAMER NEDERLAND.

Je wilt je woning aardgasvrij maken, dan zal je een andere manier moeten vinden om te koken of de woning te verwarmen. Waar denk je aan als je wil koken, maar dan aardgasvrij? Juist, een inductie kookplaat. Om de woning te verwarmen kan je verschillende opties inzetten, namelijk een warmtepomp, zonneboiler of geheel elektrisch.

Bijna alle subsidies vergoeden een deel van de kosten die gemaakt zijn voor het volledig aardgasvrij maken van een particuliere woning. De maatregelen die hiervoor getroffen zijn komen dan ook hiervoor in aanmerking.

Waarom de Energiebespaar Adviseur?

Aardgasvrij subsidie Gelderland
Aardgasvrij subsidie Gelderland1

Aardgasvrij subsidie Gelderland

Het aardgasvrij maken van je woning kost geld. Ondanks de kans groot is dat je het terug verdient, is het toch een behoorlijke investering. Daarvoor zijn de subsidies in de wereld geholpen, dat maakt het allemaal veel aantrekkelijker. Daarbij kan je, wanneer je niet voldoende spaargeld hebt, lenen tegen een lage rente.

Subsidie op de warmtepomp, isolatie, warmtenet en zonneboiler ISDE)

Aardgasvrij subsidie Gelderland​

Door de volgende subsidies; investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren kunnen je een aardige subsidie krijgen, zeker de moeite waard. Het is dan wel zo dat je de maatregelen moet laten uitvoeren door een bedrijf. Ben je zelf handig en kan je zelf de isolatie aanbrengen of een warmtepomp installeren, dat is mooi, maar dan kom je dus niet in aanmerking voor subsidie.

Isolatie

Bij isolatiemaatregelen krijg je ongeveer 30% van de kosten terug. Hoeveel het precies is, verschilt per maatregel en wordt ook berekend per vierkante meter. Het is belangrijk om te weten dat je alleen subsidie krijgt als je twee maatregelen laat uitvoeren. Hier heb je de keuze voor nog een isolatiemaatregel, of bijvoorbeeld een warmtepomp.

Warmtepomp

Het warmtepomp model bepaalt hoeveel subsidie je krijgt. Het begint bij €750 en kan oplopen tot €7000 bij een zeer krachtige warmtepomp. Het subsidiebedrag voor een warmtepomp met genoeg vermogen voor een gemiddeld woonhuis is ongeveer €3000.

Warmtenet

Als je jouw woning laat aansluiten op een warmtenet krijg je €3325 subsidie. De aansluiting moet daarvoor wel door een warmteleverancier aangelegd worden. Dit is alleen mogelijk als er een warmtenet in jouw buurt ligt of aangelegd wordt.

Zonneboiler

Bij een zonneboiler bepaalt het model die je aanschaft hoeveel subsidie je krijgt. Het begint bij €400 en kan oplopen tot €2700..