Lage energierekening Nederland /Gelderland

GOEDE PRIJZEN EN ADVIEZEN VOOR EEN DUURZAMER NEDERLAND.

Hoe hoog is jouw energierekening?

Als voorbeeld nemen we Henk, hij is zelf 40 euro per maand kwijt aan zijn energieverbruik sinds hij een aantal energiebesparende maatregelen heeft aangebracht. Omdat Jan direct na de koop van zijn woning van start is gegaan, heeft hij geen gegevens van hoe hoog de energierekening was voordat hij de maatregelen toepaste. Er is één ding zeker: het was heel koud in huis. De woning had enkelglas, veel schimmel op de kozijnen en zodra de verwarming uit was het zo ongelofelijk koud. 

Waarom de Energiebespaar Adviseur?

Lage energierekening Nederland Gelderland
Lage energierekening Nederland Gelderland1

Lage energierekening Nederland /Gelderland

Waar moet je aan denken bij het isoleren van je woning?

Henk: “Ik had echt het gevoel dat er heel veel, gewoon te veel warmte ontsnapte. Ik besloot daarop om mijn woning goed te isoleren en er een compleet nieuw verwarmingssysteem in aan te brengen. Mijn gouden tip hierbij is: haal je oude verwarmingssysteem pas weg op het moment dat je een nieuw systeem ter vervanging hebt. Want midden in de winter wachten op een nieuwe verwarming terwijl je oude al weg is, is natuurlijk niet zo slim…”. 

Henk zag het als een uitdaging zijn huis zo snel mogelijk energiezuinig te maken. Wat hij daarvoor allemaal deed? “Ik heb de gevels aan de buiten- en binnenkant opengezet om hier vervolgens isolatiematerialen aan te brengen. Aan de binnenkant heb ik een kunststof schuifpui aangelegd en wat voorzetwandjes geplaatst met een heleboel glaswol zodat de muren zo min mogelijk warmte kunnen doorlaten. Daarbij boden de helpende hand van mijn broer en verschillende instructiefilmpjes op YouTube ook uitkomst. Daarbij heb ik ook het dak en de vloer van mijn woning natuurlijk geïsoleerd.”

Moet je je dak isoleren?

 

Lage energierekening Nederland /Gelderland

Henk zegt hier het volgende over; Terwijl zijn dak nog bedekt ligt met verse sneeuw, is het op de daken van de meeste buren (die nog niet geïsoleerd zijn) alweer gesmolten. Naast dat een geïsoleerd dak warmte niet laat ontsnappen, laat het de winterse kou dus ook niet door. Dat was dus een hele slimme zet.

Ga je het van binnen of buiten isoleren?

Zou het slimmer zijn om het dak vanaf de buitenkant te isoleren, in plaats van aan de binnenkant? Dat hangt er natuurlijk vanaf wat je hiermee wil bereiken. Als je een dak vanaf de buitenkant gaat isoleren, krijg je waarschijnlijk te maken met dakpannen. Mocht je een deel willen vernieuwen, dan kan dat heel handig zijn. Daarbij moet je ook nadenken of je het zelf kan of wil of het laat uitvoeren. De buitenkant is vaak wat lastiger om zelf te doen, terwijl de binnenkant wat makkelijker is om zelf te doen.

Hoe zit het met de vloerisolatie?

Je kan hiervoor diverse maatregelen treffen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld purschuim. Vloerverwarming is ook een goede keuze, dat maakt de woning goed warm, zonder de verwarming onnodig hoog aan te zetten.

Een warmtepomp, is dat een goed idee?

Kijk als eerste of je woning geschikt is voor een warmtepomp. Het kan ook zo zijn dat er wellicht een warmtenet komt. Dan is de warmtepomp niet nodig. Een warmtepomp is namelijk een grote investering. Laat je hier goed over adviseren en zoek alles goed uit, voordat je hier een keuze in maakt.

Nog wat gratis advies?

Een lagere energierekening is heel mooi, maar daarbij wordt de woning er ook een stuk comfortabeler van. Dat is dan ook direct te merken. Je combineert dus het doel, een lagere energierekening, maar pakt ook je woning aan. Ook goed om te doen, is om oude apparaten te vervangen, dat levert ook weer besparingen op.